Oxigenul este un element indispensabil vietii. Aerul respirat contine un procent de aproximativ 21% oxigen. Dupa inhalarea in plamani, oxigenul este transmis in sange si mai departe la celulele organismului. Exista, insa, afectiuni care pot creea o deficienta de oxigen in organismul uman; datorita acestor carente exista posibilitatea sa apara nevoia ca organismul Dumneavoastra sa necesite un aport de oxigen suplimentar pentru mentinerea unui stil de viata activ si sanatos.
Preluarea de catre organism a acestui aport de oxigen suplimentar se realizeaza prin terapia cu oxigen denumita si oxiterapie. Oxiterapia este un tratament ce ajuta la regenerarea celulelor deteriorate sau slabite din organism. Mai mult, oxiterapia produce un efect de ameliorare a unor boli si afectiuni specifice. Atunci cand organismul nu primeste o cantitate suficienta de oxigen se instaleaza hipoxia. Hipoxia reprezinta o scadere sub limita normala a cantitatii de oxigen din sange de la 96-98% (valoarea normala a saturatiei arteriale in oxigen) pana sub 90-85%. O scadere sub 85% a saturatiei de oxigen se poate dovedi fatala.
Hipoxia se poate datora unor boli pulmonare (boli pulmonare obstructive – astm, emfizem sau bronsita cronica, fibroza pulmonara, sarcoidoza, azbestoza, pneumonie, hipertensiune pulmonara, displazie bronhopulmonara, fibroza chistica etc). Hipoxia se mai poate datora si unor afectiuni cardio-vasculare cardiopatie ischemica, Infarct miocardic (IM, sau atac de cord), angina (dureri ale pieptului) sau unele aritmii (ritmuri anormale ale inimii).
Combaterea hipoxiei se face intr-un mod foarte eficient prin oxigenoterapie.
Oxigenoterapia este un procedeu medical si se poate realiza cu ajutorul unor aparate special concepute acestei cauze denumite concentratoare de oxigen. Concentratoarele de oxigen, prin ansamblul constructiv si scop, sunt de doua tipuri :
- Concentrator de oxigen stationar, dependent de o sursa de oxigen, ce furnizeaza oxigen suplimetar pacientului cu ajutorul unei canule sau a unei masti nazale. Acest tip de concentrator are un debit continuu de oxigen de 5 sau 8 litri/minut si este recomandat folosirii la domiciliu, langa o sursa de curent electric.
- Concentrator de oxigen portabil, cu acumulatori, ce poate funtiona independent de o sursa de curent electric. Acest tip de dispozitiv se adreseaza persoanelor dependente de oxigen care doresc un mod de viata activ. Pacientul are astfel posibilitatea sa se dedice tuturor activitatilor normale din viata unui om : mersul la servici, calatorii cu masina, trenul sau avionul sau activitati de agrement.
Photo Gallery Slideshow
Echipamente
- Regulatoare de Vacuum
- Regulatoare de Vacuum
- Injectoare Vacuum sistem venturi
- Vase de colectare Medicollect
- Debitmetre cu bila
- Umidificatoare
- Mediflow Ultra
- Selectoare de debit
- Accesorii de Laborator
- Concentratoare de oxigen la domiciliu Nuvo Lite Mark
- Inogen One G3 8/16, prod. USA
- Rampe pentru distribuţia gazelor medicale şi sistemul de iluminat
- Manifold MC25
- Manifold MM 40
- Manifold MM90-HP semiautomat
- Manifold MM90 – HP automat
- Stabilizator MM40
- Stabilizator